Category Archives: Review

Bisnes Part Time Yang Sesuai Untuk Mereka Yang Makan Gaji

Bisnes Dalam Shopee

Memang kebiasaannya jika hujung bulan je poket akan jadi nipis. Maksudnya duit makin berkurangan disebabkan oleh komitmen dalam hidup kita seperti bayar bil eletrik/telefon, bayar kereta, bayar sewa rumah dan macam-macam lagi belanja kegunaan harian.

Perkara ni normal la kan untuk sesiapa sahaja yang bekerja makan gaji. Setiap orang pasti akan mempunyai pengalaman seperti ini. Bila dah dekat hujung bulan memang kena berjimat habis. Baca lagi >>

Artikel ini ditulis oleh saudara Nik Thoha. Beliau ialah seorang penulis blog dan juga seorang usahawan internet sepenuh masa. Anda boleh follow beliau di Instagram @NikThoha

Cadangan Hosting Bagi Usahawan Yang Baru Memulakan Perniagaan Internet

Hosting Murah Di Malaysia

Kepada usahawan di luar sana yang masih tercari-cari web hosting mana yang terbaik untuk website atau blog anda, saya cadangkan anda gunakan saja web hosting dari syarikat Netkl Network. Tidak perlu pening kepala nak buat pilihan mana satu.

Selain dari hosting Netkl Network, saya ada guna juga web hosting dari syarikat lain untuk membina website/blog. Tapi saya lebih berpuas hati menggunakan Netkl berbanding web hosting dari syarikat lain. Baca lagi >>

Artikel ini ditulis oleh saudara Nik Thoha. Beliau ialah seorang penulis blog dan juga seorang usahawan internet sepenuh masa. Anda boleh follow beliau di Instagram @NikThoha

Kelebihan Berniaga Online Menggunakan Platform Shopee

belajar guna shopeeZaman sekarang ni, hampir semua orang memilih untuk membeli secara online. Bukan apa, dengan hanya “browse” website Shopee atau app Shopee, anda dapat lakukan jual beli dengan hanya klik dan lepak santai dirumah sahaja. Ada cara mudah, pasti kita akan pilih cara mudah kan?

Tak perlu lagi untuk keluar rumah, start enjin kereta, pergi dari satu kedai ke satu kedai untuk survey dan compare harga. Mudah kan dunia sekarang ni? Itu merupakan salah satu daripada kelebihan yang ada pada Shopee. Baca lagi >>

Artikel ini ditulis oleh saudara Nik Thoha. Beliau ialah seorang penulis blog dan juga seorang usahawan internet sepenuh masa. Anda boleh follow beliau di Instagram @NikThoha

Bina Kedai Online Anda Dengan Mudah Walaupun Tanpa Pengetahuan Teknikal Tentang Website

bina kedai online

Zaman sekarang sudah menjadi trend membeli belah secara online melalui website. Anda boleh lihat sendiri beberapa website kedai online popular di negara kita Malaysia seperti Lazada.com.my, Zalora.com.my, fashionvalet.com dan banyak lagi. Biasanya website jual beli online ni disebut juga sebagai e-commerce. Baca lagi >>

Artikel ini ditulis oleh saudara Nik Thoha. Beliau ialah seorang penulis blog dan juga seorang usahawan internet sepenuh masa. Anda boleh follow beliau di Instagram @NikThoha