Category Archives: Facebook

Video Percuma: Panduan Pengiklanan Facebook Ads Yang Terkini

Saya nak share 11 video pemasaran Facebook Ads yang paling latest untuk anda. Video ini dikongsikan oleh Tuan Firdaus Azizi. Semoga video-video ini bermanfaat untuk anda dan dapat membantu anda membuat iklan Facebook Ads dengan lebih berkesan.

Jom kita layan video-video dibawah ni.

1. Apa Sebenarnya ‘Power Editor’

Baca lagi >>

Balas Komen & Hantar PM Secara Automatik Dalam Facebook Page Guna Software Auto PM

Balas-Komen-&-PM-Secara-Automatik-Dalam-Facebook-Page-Guna-Software-Auto-PMHari ni admin nak share berkenaan satu software hebat yang mampu membantu ramai usahawan yang menjalankan bisnes online menggunakan Facebook. Lebih sepesifik lagi bagi mereka yang menggunakan Facebook Page.

Kebiasaannya ramai yang akan komen ‘PM’ pada ruangan komen post kita. Padahal kita dah bagi info untuk mereka hubungi kita menggunakan SMS atau Whatsapp. Jika seorang komen maka yang lain juga akan mula terikut-ikut. Mesti penat nak reply satu-satu. Tapi kini anda tidak perlu lagi pening kepala kerana adanya satu software yang dinamakan “AUTO PM” Baca lagi >>

TIP FB: Tujuan Apa Main Facebook?

Tujuan Apa Main FacebookKetika baru buat facebook lebih kurang 6 tahun lepas, tujuan saya ada facebook adalah sebab ikut kawan-kawan semasa belajar kat Universiti dulu. Bila ada facebook mudah nak dapat update info terkini dari kawan-kawan sekuliah. Paling nikmat bila buka facebook pada waktu pagi dan ada update kelas hari ni cancel. Masa tu whatsapp belum wujud lagi.

Lepas habis belajar masing-masing buzy dengan kerja kot. Ramai yang senyap je semua. Saya pun sama juga kurang aktif sangat bila dah masuk alam pekerjaan dulu. Cuma sekarang ni tengah cuba nak aktif balik. Nak tahu sebabnya kena baca la artikel ni sampai habis. Hehe Baca lagi >>

Artikel ini ditulis oleh saudara Nik Thoha. Beliau ialah seorang penulis blog dan juga seorang usahawan internet sepenuh masa. Anda boleh follow beliau di Instagram @NikThoha

Pembayaran FB Ads Menggunakan Online Banking Malaysia

Pembayaran-FB-Ads-Menggunakan-Online-Banking-MalaysiaPengiklanan menggunakan Facebook Ads sangat popular dikalangan peniaga online hari ini. Dengan adanya Fb Ads kita dapat mempromosikan produk kita kepada sesiapa sahaja yang kita mahu dengan mudah dan cepat. Sudah tentulah kita perlu mengeluarkan sedikit bajet untuk membayar iklan tersebut.

Jika sebelum ni saya pernah menggunakan FB Ads secara personal dan pembayaran biasanya dilakukan menggunakan kad debit Public Bank / kad debit Maybank. Alternatif lain yang ada adalah pembayaran menggunakan paypal. Baca lagi >>

Artikel ini ditulis oleh saudara Nik Thoha. Beliau ialah seorang penulis blog dan juga seorang usahawan internet sepenuh masa. Anda boleh follow beliau di Instagram @NikThoha

Teknik Pemasaran Facebook: 4 Tip Simple Tapi Power

Pemasaran-Facebook-Tip-Simple-Tapi-PowerAnda sedang buat bisnes melalui facebook? Atau berminat untuk belajar pemasaran guna facebook? Maka tip pemasaran facebook ini adalah untuk anda. Ia sangat mudah untuk dipraktikkan. Perkongsian ini adalah melalui pengalaman saya sendiri. Dan ilmu pemasaran ini juga disedut dari bos saya semasa saya bekerja sebagai Online Marketing dengan syarikat beliau suatu masa dahulu.

Kita boleh saja membuat promosi hentam kromo dalam facebook. Contohnya saya lihat ada rakan facebook saya yang post banyak-banyak gambar dalam satu masa sekaligus. Ada gambar ayat motivasi dua tiga keping, lepas tu ada gambar bisnes dan screenshot income yang dia dapat. Saya lihat cara tersebut sangat kurang berkesan untuk menarik perhatian rakan-rakan facebook. Saya sendiri pun tak faham apa yang dia cuba sampaikan. Baca lagi >>

Artikel ini ditulis oleh saudara Nik Thoha. Beliau ialah seorang penulis blog dan juga seorang usahawan internet sepenuh masa. Anda boleh follow beliau di Instagram @NikThoha