Hargai Setiap Nilai Ilmu Yang Dikongsikan

Hargai-Setiap-Nilai-Ilmu-Yang-DikongsikanZaman sekarang ni semua dah senang sangat. Dunia hanya dihujung jari. Nak cari ilmu pun mudah. Taip di google macam-macam informasi yang boleh kita jumpa. Setiap hari jika buka facebook pun macam-macam ilmu yang boleh kita dapat. Ada banyak yang percuma. Yang berbayar pun ada juga melalui iklan-iklan fb ads.

Kita boleh pilih yang mana bersesuaian dengan kemampuan diri kita. Jika rajin, kena usaha lebih sikit cari gali ilmu yang percuma. Jika mampu bayar, boleh tambah ilmu dengan beli buku, ebook, seminar, kursus dan lain-lain. Pilih saja yang mana berkenan dihati. Baca lagi >>

Balas Komen & PM Secara Automatik Dalam Facebook Page Guna Software Auto PM

Balas-Komen-&-PM-Secara-Automatik-Dalam-Facebook-Page-Guna-Software-Auto-PMHari ni admin nak share berkenaan satu software hebat yang mampu membantu ramai usahawan yang menjalankan bisnes online menggunakan Facebook. Lebih sepesifik lagi bagi mereka yang menggunakan Facebook Page.

Kebiasaannya ramai yang akan komen ‘PM’ pada ruangan komen post kita. Padahal kita dah bagi info untuk mereka hubungi kita menggunakan SMS atau Whatsapp. Jika seorang komen maka yang lain juga akan mula terikut-ikut. Mesti penat nak reply satu-satu. Tapi kini anda tidak perlu lagi pening kepala kerana adanya satu software yang dinamakan “AUTO PM” Baca lagi >>

TIP FB: Tujuan Apa Main Facebook?

Tujuan Apa Main FacebookKetika baru buat facebook lebih kurang 6 tahun lepas, tujuan saya ada facebook adalah sebab ikut kawan-kawan semasa belajar kat Universiti dulu. Bila ada facebook mudah nak dapat update info terkini dari kawan-kawan sekuliah. Paling nikmat bila buka facebook pada waktu pagi dan ada update kelas hari ni cancel. Masa tu whatsapp belum wujud lagi.

Lepas habis belajar masing-masing buzy dengan kerja kot. Ramai yang senyap je semua. Saya pun sama juga kurang aktif sangat bila dah masuk alam pekerjaan dulu. Cuma sekarang ni tengah cuba nak aktif balik. Nak tahu sebabnya kena baca la artikel ni sampai habis. Hehe Baca lagi >>

Kerja Keras Berpasukan Mengatasi Pemain Berbakat, Bintang Terkenal

England lawan Iceland(Pasukan England tewas kepada pasukan Iceland dengan jaringan 1-2)

Salah satu kejutan terbesar dalam kejohanan EURO 2016 adalah apabila tersingkirnya pasukan yang berstatus bintang iaitu pasukan England. Majoriti pemain England adalah datang dari liga terbaik dunia iaitu Liga Perdana Inggeris (EPL). Pasukan England juga adalah salah salah satu kuasa bolasepak dunia.

Tapi walaupun penuh dengan pemain-pemain bintang ia tidak cukup untuk membantu England mencipta kemenangan dengan mudah. Lebih menyedihkan apabila mereka disingkirkan oleh pasukan tidak ternama atau negara terpencil kurang dikenali iaitu negara Iceland. Baca lagi >>

Tip Untuk Menjadikan Waktu Pagi Kita Lebih Bermakna

Tip Untuk Menjadikan Waktu Pagi Kita Lebih BermaknaWaktu pagi adalah waktu terbaik untuk kita mulakan hari kita dengan penuh semangat dan semangat itu akan berterusan sepanjang hari. Jika waktu pagi kita lemah dan tidak bersemangat, maka prestasi kita pada hari tersebut sudah tentu teruk.

Bagi memastikan waktu pagi kita tidak sia-sia dan jadi lebih bermakna. Ada beberapa tip yang boleh kita amalkan pada waktu pagi. Ianya boleh mengubah waktu pagi kita menjadi lebih baik berbanding biasa. Dengan izin Allah. Baca lagi >>