Teknik Berkesan Untuk Tingkatkan Jualan Dengan Cepat

teknik-berkesan-untuk-tingkatkan-jualan-dengan-mudahDalam pemasaran online hari ini, ada banyak teknik atau cara yang boleh dilakukan untuk meningkatkan sales/jualan produk yang kita jual. Teknik jualan yang akan saya kongsikan dalam artikel ni adalah bagi membantu meningkatkan lagi jualan produk kita dengan cepat. Moga ada manfaat yang boleh kita dapat. InsyaAllah.

Saya nak tanya anda sikit boleh ya. Sebagai seorang peniaga online, anda nak jual satu unit produk sahaja atau dua unit produk kepada seorang pelanggan? Baca lagi >>

7 Tip Atasi Perasaan Takut Berniaga

7-tip-atasi-perasaan-takut-berniagaBiasanya perasaan takut berniaga berlaku kepada mereka yang baru pertama kali berniaga. Jika dah lama berniaga, perasaan takut tu akan berkurangan. Kalau nak ikutkan apabila kita buat bisnes online, kita tidak perlu pun berhadapan dengan  orang lain secara bersemuka.

Tapi perasaan takut tu boleh datang apabila kita rasa rendah diri kerana tidak pandai berniaga. Kita takut apa yang orang lain fikirkan. Apa yang kawan kita kata jika mereka lihat kita promote iklan pada facebook atau instagram kita. Itu contoh beberapa faktor yang menyebabkan kita takut berniaga. Baca lagi >>

Hargai Setiap Nilai Ilmu Yang Dikongsikan

Hargai-Setiap-Nilai-Ilmu-Yang-DikongsikanZaman sekarang ni semua dah senang sangat. Dunia hanya dihujung jari. Nak cari ilmu pun mudah. Taip di google macam-macam informasi yang boleh kita jumpa. Setiap hari jika buka facebook pun macam-macam ilmu yang boleh kita dapat. Ada banyak yang percuma. Yang berbayar pun ada juga melalui iklan-iklan fb ads.

Kita boleh pilih yang mana bersesuaian dengan kemampuan diri kita. Jika rajin, kena usaha lebih sikit cari gali ilmu yang percuma. Jika mampu bayar, boleh tambah ilmu dengan beli buku, ebook, seminar, kursus dan lain-lain. Pilih saja yang mana berkenan dihati. Baca lagi >>

Balas Komen & PM Secara Automatik Dalam Facebook Page Guna Software Auto PM

Balas-Komen-&-PM-Secara-Automatik-Dalam-Facebook-Page-Guna-Software-Auto-PMHari ni admin nak share berkenaan satu software hebat yang mampu membantu ramai usahawan yang menjalankan bisnes online menggunakan Facebook. Lebih sepesifik lagi bagi mereka yang menggunakan Facebook Page.

Kebiasaannya ramai yang akan komen ‘PM’ pada ruangan komen post kita. Padahal kita dah bagi info untuk mereka hubungi kita menggunakan SMS atau Whatsapp. Jika seorang komen maka yang lain juga akan mula terikut-ikut. Mesti penat nak reply satu-satu. Tapi kini anda tidak perlu lagi pening kepala kerana adanya satu software yang dinamakan “AUTO PM” Baca lagi >>